Zakelijk

Business as usual …..  but different

Woensdag 18 mei, altijd de derde woensdag van de maand, waren de leden van de Business Club weer actief. Het was niet een gewone onderlinge wedstrijd, er waren gasten uitgenodigd. De Business Club Leeuwenbergh kwam voor het eerst bij Rozenstein golfen. Het grappige was dat de voorzitter van de Business Club Leeuwenberg, Jack van den Eijkel, eenzelfde idee had als Bernard Cohen, voorzitter Business Club Rozenstein, om elkaar eens te bellen. Ze speelden samen een voorronde op Rozenstein en waren beiden enthousiast om het idee uitwisseling in gang te zetten.

Wat een mooie middag. Tien flights gingen de baan in om het tegen elkaar op te nemen. Jullie begrijpen dat het er fanatiek aan toe ging. De spelvorm was Best-Ball Worst-Ball 9 Holes Dit is een matchplay wedstrijd met Stablefordpunten. AB waren de spelers van Rozenstein en CD de spelers van Leeuwenbergh.  A en B spelen als partners tegen C en D. Iedereen speelt zijn eigen bal. Op elke hole werd de beste bal (score) van A en B vergeleken met de beste van C en D, en op elke hole werd de slechtste bal (score) van A en B vergeleken met de slechtste van C en D. Ook was er een verrekening met 90%.
Het was belangrijk dat ieder zijn Stablefordpunten telde. Dan vergelijken met elkaar om uit te vinden wie het punt krijgt. Met andere woorden, wie een up is of down. Voor velen bleek dit een nogal ingewikkelde vorm van tellen te zijn.
De animo was er niet minder om. Het werd een gezellige uitwisseling van verhalen op het terras. En de uiteindelijke winnaar was Leeuwenbergh, met 37 Stablefordpunten: team Zore Rashiminejad en Irene Overhoff. Runner up werd Rozenstein met 33 Stablefordpunten: het team van Ronald Koppelle en zijn gast Jack van Hove, nota bene lid van Leeuwenbergh.
De neary op hole 3 werd ook gewonnen door Zore Rashminejad en de neary op hole 12 door Jolanda Swart (Rozenstein).

Zore Rashiminejad (2e van rechts) en Irene Overhoff (uiterst rechts) van Leeuwenbergh zijn de onbetwiste winnaars. Hier samen op de foto met flichtgenoten Sylvia Luyt en Edu van Noort.

Jack sprak zijn waardering uit voor het geweldige initiatief en nodigde Rozenstein uit om op korte termijn de wedstrijd nog eens op eigen terrein over te doen. Ten slotte moet er revanche worden genomen door Rozenstein!

Bekijk de foto’s van deze onderlinge wedstrijd