Zakelijk

Opening Schaapskooi groot succes

Natuurlijk dachten de meeste leden dat de Schaapskooi allang geopend was. Deze was echter wel open, maar zonder officieel tintje. 15 September was ‘the day’. Op die prachtige zonnige middag liepen er enkele tientallen gasten door de baan. Merendeel sponsoren en genodigden, alsmede vrijwilligers die een steentje hebben bijgedragen aan dit bijzondere gebouw.

En bijzonder is het. Waar wij al jaren een wc hadden met een gezamenlijke deur voor heren en dames, heeft architectenbureau Van Manen nu een ontwerp gemaakt voor een compleet mooi huisje, met een deur voor het herentoilet en een voor het damestoilet, een overdekt terras en een pantry. Een prachtige bank en twee stoelen, geschonken door de HEMA’s, staan te pronken op het terras.

De officiële opening werd verricht door Geert Jan Mantel, onze voorzitter. Hij ging even terug in de tijd en memoreerde dat niet alles van een leien dakje was gegaan. Natuurlijk hadden we de coronatijd en daardoor stegen de kosten. Echter, Pieter Bloemendaal, de projectleider, was zo slim geweest om al een voorraad planken te kopen en op te slaan, waarbij dank aan Van Ede.
Bernard Cohen, ex-voorzitter van de Business Club, had het terras van de Schaapskooi goed ingepakt met rood-witte linten om te voorkomen dat nieuwsgierigen een kijkje zouden nemen achter het zeil dat aan het eind van het terras groots in de lucht hing. De scharen werden geslepen en overhandigd aan Pieter en Geert Jan, die werkelijk moeite hadden met doorknippen. Zenuwen?

Het zware werk was gedaan. Nu de onthulling van het sponsorbord. Bea Snel werd naar voren geroepen in verband met de grote verdiensten van haar man Pawlik. En ook Gijs Beucker Andreae voor het schilderen en ander kluswerk dat hij met leden van de Hema’s  gedaan heeft. Chapeau voor alle vrijwilligers! Er stonden twee grote ladders, een in iedere hoek. Om daarop te klimmen was nog geen sinecure; daar moesten toch weer vrijwillige handjes aan te pas komen. Uiteindelijk was daar de onthulling. En wat een prachtig sponsorbord was het. Bord is eigenlijk geen goede benaming voor de uitstraling van dit ‘kunststuk’. Daar was iedereen het mee eens.

De bubbels van Thomas werden geschonken en aangeboden door het bestuur. Vervolgens nam Pieter, de projectleider ‘in voor- en tegenspoed’ het woord. Hij ging iets dieper in op de klippen die hij had moeten omzeilen om te komen tot wat er nu staat.
Tot slot bood het bestuur de Business Club een cadeau aan. Twee prachtige schapen werden onthuld en sieren het terras van de Schaapskooi. Het ei was gelegd, het sponsorbord werd bewonderd, de vrijwilligers werden nogmaals bedankt en de Business Club werd in het zonnetje gezet, omdat zij toch in eerste instantie het idee naar voren brachten en het meeste geld hebben opgebracht.

Foto’s: Ronald Speijer

Fotoalbum Schaapskooi