Zakelijk

De eerste bijeenkomst in 2024 van onze Business Club

De echte doorzetters die tegen een spatje regen kunnen, meldden zich op 21 februari bij de wedstrijdtafel voor de maandelijkse scramble-wedstrijd. Gelukkig weer gewoon op de vertrouwde middag. Nou ja, zo gelukkig waren de weersomstandigheden niet, maar daar hebben we de laatste maanden wel vaker mee te maken. Toch gingen er nog vijf flights de baan in en bij het diner schoven nog een paar leden aan. Niet alleen vanwege de heerlijke maaltijd, maar zeker ook voor de presentatie van drilling consultant Steven Leijnse.

Vrijwel vanaf het moment dat de spelers hun club, bal en tee uit de tas haalden, begon het te regenen en dat hield niet op. Maar toen iedereen na afloop letterlijk kwam binnendruppelen, bleek dat er helemaal niet slecht was gespeeld, de scores lagen heel dicht bij elkaar. De flight van André Onderwater en Anneloor Hoebee  kwamen binnen met 30 slagen. Ook Tjeerd Wichers en Ronald Stricker wisten de negen holes binnen 30 slagen te lopen en omdat zij een lagere handicap hebben, ging de eerste prijs naar deze flight. Tjeerd won ook nog de neary en was blij dat hij op allerlaatste moment had besloten om toch mee te doen met dit maandelijks evenement.

Na het diner naar boven met koffie waar Steven Leijnse, drilling-consultant bij Leijnse Well Engineering ons meer ging vertellen over de complexe wereld van gas- en oliewinning. Er komt heel wat bij kijken voordat de boorkop überhaupt de grond in kan. En dan hebben we het niet alleen over de geologische kant van de zaak, ook wetgeving, de politiek en milieugroeperingen, zijn factoren waar terdege rekening mee moet worden gehouden. Het was een boeiende presentatie, waarbij Steven ook de toekomst belichtte. Want naast het boren naar fossiele brandstoffen, zijn er hoopvolle ontwikkelingen op het gebied van warm waterwinning en wellicht ook lithium. Wat de toekomst ook brengt op dit gebied, de leden van de Business Club zijn weer een stuk wijzer geworden.