Zakelijk

De Business Club sluit het jaar feestelijk af

Voor de laatste keer in 2023 kwam de Business Club met genodigden op zaterdag 16 december bij elkaar voor de maandelijkse scramble-wedstrijd. Tijdens de Kerstlunch na afloop werden de dagprijzen uitgereikt, werd er teruggekeken op het afgelopen succesvolle jaar en werd de ‘Champion Golfer of the Year’ bekend gemaakt.

Voor deze gelegenheid waren speciale gasten uitgenodigd: Bea Snel, Dymphna Vree, Iris Bloemendaal, Lidwine Bongers en Monique Kopelle, vanwege hun bijzondere inzet tijdens de Fancy Fair op 26 november, waar overigens ook Winneke den Otter en Ellen Cats de hele dag actief bezig waren. Dat was wel een pluim waard!
Zeven 3-ballen sloegen of vanaf hole 1 of hole 10 af, om vervolgens met zo min mogelijk slagen weer binnen te komen. Ondanks het miezerige weer ging dat de meesten prima af. Het winnende team, bestaande uit Winneke den Otter, Jaap Plug en Jacques Roijers, noteerde slechts 33 slagen en dat was goed voor de eerste prijs. Van de twee neary’s werd er slechts één gemaakt en wel door Winneke, die vandaag leuk in de prijzen viel.

Voorzitter Ronald Koppelle blikte terug op het afgelopen jaar en keek voorzichtig naar 2024. Er hebben zich al een paar interessante sprekers aangemeld om na afloop van de maandelijkse bijeenkomsten onze kennis op allerlei gebied te vergroten. Er waren bloemen voor Ellen die afscheid neemt van de commissie en ook Pieter Bloemendaal werd nogmaals hartelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de RBC.

Hoogtepunt was natuurlijk de bekendmaking van de ‘Champion Golfer of the Year’. Via een ingenieus systeem houdt Winneke maandelijks de individuele score van alle deelnemers bij en aan het eind van het jaar rolt daar een winnaar uit. De uitslag van deze laatste wedstrijd veranderde niet veel aan het eindklassement. André Onderwater stond met 39 punten riant bovenaan, op enige afstand gevolgd door runner-up Jaap Plug met 32 punten.

De mooie zilveren bokaal ging dus naar André: hij mag zich een jaar lang ‘Champion Golfer of the Year’ noemen.