Zakelijk

Businessclub: golfen en een kijkje achter de schermen van Northwest Biotherapeutics

Dat de woensdagmiddag voor de leden van de Businessclub heilig is, bleek wederom op 18 oktober. Natuurlijk wil niemand de altijd leuke en spannende wedstrijd missen, maar het sprekersprogramma dat dit jaar weer op volle toeren draait, speelt hierbij een grote rol. Ook deze keer was er een bijzondere spreker: Marnix Bosch, CTO bij Northwest Biotherapeutics.

Het was een mooie opkomst, zeven flights van drie spelers – leden van de businessclub en gasten – vertrokken naar hole 1 of hole 10 voor de bekende 9-holes Texas scramble. Dat lijkt reuze ontspannend, want per slag heb je drie kansen om de bal richting de hole te slaan. Maar het venijn zit ‘m in de afslag. Omdat iedere speler drie afslagen moet leveren, kan bij de laatste holes de spanning oplopen. Bij een van de flights ging het helemaal fout op hole 17. De afslag verdween in het water, je gaat voor drie weg en dan mag je blij zijn als je uiteindelijk acht slagen op de kaart ‘mag’ noteren.
Gelukkig was niet iedereen zo onfortuinlijk. Met de scores was over het algemeen niets mis en al helemaal niet met die van de kampioenen Sylvia Luyt, Pieter Bloemendaal en Robbert van de Rijdt. De neary op hole 3 werd gemaakt door Wouter Mulders. Op hole 12 wist niemand de bal op de green te krijgen.

Na het zoals altijd goed verzorgde en zeer geanimeerde diner, ging iedereen met een kop koffie naar boven. Marnix Bosch nam ons mee in een voor velen onbekende wereld. Hij vertelde over de onderzoeken die worden verricht door Northwest Biotherapeutics op het gebied van kanker, zoals de ontwikkeling van kankervaccins. Daar worden hoopvolle resultaten geboekt, die afwijken van de reguliere behandelingen. Hij vertelde ook over de uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft voordat een product wordt toegelaten op de markt.
Het was een wetenschappelijk verhaal waarbij alle zeilen werden bijgezet om de boodschap te kunnen volgen. Natuurlijk werd er na afloop flink nagepraat, want deze materie moest wel even indalen. Het goede nieuws is dat na deze leerzame avond iedereen weer heel wat wijzer is geworden.