Zakelijk

Business Club: golfen, kennismaken en kennis vergaren

De derde woensdag van de maand is voor de leden van de Business Club bijna heilig. Dat bleek ook nu weer door de mooie opkomst op 20 maart. Acht flights van drie spelers stonden ingepland en als daar op het laatste nippertje nog iemand bijkomt, dan doen we daar niet moeilijk over.
Naast oude bekenden, mogen we ook regelmatig nieuwe bedrijfsleden verwelkomen. De groep groeit gestaag en omdat de fights iedere keer anders worden ingedeeld, leren de leden elkaar snel kennen. Tijdens de borrel en het diner wordt deze kennismaking voortgezet om na het diner tijdens het sprekersprogramma kennis te vergaren.

We beginnen met de scramble wedstrijd. Daar zijn punten te verdienen die secuur worden bijgehouden en meetellen voor de jaarlijkse wisseltrofee. Deze keer waren er punten voor Bob Verhoef, David Schreuders, Winneke den Otter en Jan Hendrik Golubowitch, die bovendien de op hole 12 de bal het dichts bij de pin wist te krijgen.

Na de borrel en het diner gingen we, zoals gebruikelijk, over op het laatste onderdeel: kennis vergaren. Dit keer was het Bob Bruijn die een boeiende presentatie gaf over zijn familiebedrijf Holland Haag. Samen met Bob gingen we meer dan eeuw terug in de tijd. Want hij was maar liefst de vierde generatie die tot de Management Buy Out in 2019 actief was binnen deze van oorsprong groothandel in woningtextiel. Het begon met zijn overgrootvader die in 1895 een pand opende in De Haag. Daarna volgde drie generaties, meerdere vestigingen en natuurlijk de nodige veranderingen, zoals het besluit in 2005 om verder te gaan als specialist in gordijnstoffen.

Aan het eind van de avond waren de leden van de RBC niet alleen weer een stuk wijzer geworden, zij hadden ook nader kennisgemaakt met een van hen. En dat is minstens zo belangrijk.