Zakelijk

Business Club bijeenkomst: golfen en fotografie

Het was volle bak tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Business Club op 16 augustus. Het programma was dan ook meer dan aantrekkelijk. Na de gebruikelijke 9-holes scramble, borrel en het diner, was er wederom een gastspreker. Fotograaf Ronald Speijer maakte ons duidelijk dat fotograferen iets meer om het lijf heeft dan het drukken op een knopje van de smartphone.

Vanaf 14.30 uur vertrokken maar liefst 31 deelnemers, verdeeld over tien flights, voor de scamble-wedstrijd. Al golfend en pratend werden de 9 holes afgewerkt, of was het andersom? Hoe het ook zij, de scores waren er niet minder door. Met 30 punten werd de flight van Glendy Waardenburg, André Onderwater en Robert Dencher winnaar van de maand. De neary op de eerste 9 holes ging naar David Schreuder. De neary op de tweede 9 ging naar Sylvia Luyt. Zij wist op hole 12 de bal wel heel dicht bij de pin te leggen.
Vrijwel iedereen bleef eten. Er schoven zelfs nog leden aan die ’s middags niet mee hadden kunnen spelen, maar wel graag wilden genieten van de heerlijke maaltijden uit eigen keuken. Na het diner was Ronald stiekem naar boven geslopen om alles klaar te zetten voor de presentatie. Het meestal drukke en geanimeerde gezelschap zat met koffie in de hand stilletjes te luisteren én te kijken naar de ‘avonturen van een sportfotograaf’. Misschien kunnen we beter zeggen: ‘de capriolen van een sportfotograaf’. Want hoewel Ronald veel meer doet dan sportfotografie, lag de nadruk vanavond op zijn werk voor Golfers Magazine. Van opdracht, via opname en zo nodig Photoshop (fotofop) naar het eindresultaat. Welke trukendoos moet je opentrekken voor de perfecte plaat, zoals klimmen op het dak van de buggy of liggend op het soms natte gras? Wat te doen als het weer niet meewerkt – regen, terwijl er een zomerse lucht was gevraagd, of een stralende zon bij een reportage over schuilen tijdens onweer.

Kortom, we keken mee achter de schermen en zijn er nu wel achter dat we misschien hele leuke plaatjes maken op onze smartphone, maar dat het echte werk iets meer inhoudt.