Zakelijk

Businessclub Rozenstein op bezoek bij Businessclub Leeuwenbergh
Meer dan een jaar geleden was de Businessclub Leeuwenbergh te gast op Rozenstein. Dit op initiatief van de toenmalige voorzitters van beide Businessclubs. Het was een sportieve geanimeerde middag en hier moest het niet bij blijven, daar was iedereen het wel over eens. Tijd dus voor een tegenbezoek. En misschien een revanche?

Op vrijdag 25 augustus vertrokken 14 business-golfers naar de andere kant van de Vliet, naar de Elzenlaan om precies te zijn. Daar wachtte een mooie baan, met uitdagende holes, snelle greens en het nodige water. De zeven flights waren samengesteld uit twee Rozensteiners en twee Leeuwenberghers. Zo kon niemand verdwalen, want voor velen was deze baan een eerste kennismaking. We liepen 12 holes. Dit omdat hole 12 uitkomt bij het clubhuis, waar iedereen vanaf het terras kan genieten van de verrichtingen op de green.

Bij een wedstrijd gaat het natuurlijk om de punten, maar het ging deze middag ook om onderlinge contacten en de gezelligheid. Bij het drie-gangen diner werden de winnaars bekend gemaakt. Bij Leeuwenbergh waren dit Thea van der Maarel en Carola van der Berg. Bij de Rozenstein-delegatie lukte het Ronald Koppelle en Jan Cornelissen om met het minste aantal slagen de baan te bedwingen. Maar welke club had nu overall gewonnen? Die vraag bleef nog even hangen.
Gelukkig wist Bernard Cohen deze brandende vraag namens iedereen te verwoorden in zijn praatje, waarin hij terugblikte op het ontstaan van deze uitwisseling en Leeuwenbergh bedankte voor hun gastvrijheid en de perfecte organisatie. De wedstrijdleiding pakte alle kaarten erbij en kwam met het verlossende woord: Rozenstein had in totaal 324 slagen behaald en Leeuwenbergh 320. Het zijn slechts vier slagen, maar Leeuwenbergh is dus de winnaar.

Teleurgesteld, welnee! We hebben een fantastische middag gehad en die revancheā€¦ die komt misschien de volgende keer.