Uitzwaai wedstrijd jeugd

woensdag 21 juli 2021 14:14

…..Nu weer even terug naar afgelopen zondag. Zoals elke zondagochtend verzamelden de golfpro’s Eduard en Huite, Isabeau en de vrijwillige begeleiders Nico, Loet, Simon en Rogier ook deze zondagochtend rond 9:00 uur voor een korte briefing tijdens een bakje koffie en werden vervolgens de kids één-voor-één weer met een brede glimlach welkom geheten.

Schitterend om te zien hoe ze “binnendruppelen”; de één met een volle golftas meetorsend op de rug, de ander achter een prachtige grote trolley met dito tas met daarin vooralsnog slechts een putter, een “zeventje” en een ballretriever. Het volgende kind nadert trots zwaaiend met louter een pitchforkje in de hand, om daarmee te laten zien dat het goed heeft opgelet tijdens de eerste kennismaking met wat simpele puntjes van de bekende etiquette en zelfs een week later ook nog aan het gekregen kleinood heeft gedacht. Sommigen hebben de slaapkruinen nog vers in het haar, anderen hebben alles strak en glimmend in een knot. Met of zonder een donkere zonnebril, met of zonder pet, het maakt bij ons allemaal echt niet uit. Al het benodigde materiaal is beschikbaar als iemand eventueel een keer iets vergeet. Want wij zijn Committed to Jeugd en altijd READY (to) GOLF!

We hebben jullie kinderen passend ingedeeld in flights van 3 of 4, met elke flight een eigen begeleid(st)er, én rekening houdend met sociale ministructuurtjes in de groep. Want ook al vormen we met z’n allen 1 hechte groep, soms wil een broertje toch wel heel graag bij een zusje, of juist liever een keertje niet. Iedere flight startte op een andere Par 3 oefenhole (6 in totaal), naar niveau afslaand van de reguliere of speciaal ingerichte kortere tee. Zo kan elk kind, samen met andere kinderen, plezier hebben en houden in de golfsport. Dat staat voorop!

Daarna volgt, want het blijft sport, prestatie. En wat hebben ze veel geleerd en goed gepresteerd! Mooie drives, schitterende bunkerslagen, prachtige lange putts, alles kwam voorbij. Maar dus ook teleurstelling, want daarin werd ook gepresteerd. Een bal die nét de overkant van het water niet redt, een balletje wat nét op het randje van de hole blijft liggen, een fluff, een plek buiten de prijzen; we kennen het allemaal. Maar kinderen hebben veerkracht en presteren het om die teleurstellingen -met een klein beetje mental coaching- alweer snel om te zetten in een lach, want ze willen nu eenmaal graag door naar……… de volgende slag!

Prettige Vakantie!