Hoe gaat het nu met.. Ted’s Golfshop?

vrijdag 26 februari 2021 11:01

Jaap en Leonie, hoe gaat het met jullie, zowel persoonlijk als zakelijk?

Op het persoonlijke vlak was er meer tijd voor klussen, Jaap is net verhuisd, en de extra tijd, toen de winkel helemaal dicht was, werd goed gebruikt. Geen extra rondje golf dus voor hem maar een extra rondje naar de Praxis voor een ‘click en collect’ van klusmaterialen.
Ook Leonie is net verhuisd en heeft de extra tijd gebruikt om veel te wandelen en af en toe nog een relaxed rondje golf. Zij heeft nog een middelbare scholier thuis die even wat opstart-stress had met alle zoomlessen en proefwerken online maar inmiddels is de rust en regelmaat ook daarin gevonden.

Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd hoe het zakelijk gaat met de golfshop.

Nou, zeggen ze bijna in koor, het gaat…. en we gaan het redden want er wordt veel meer gegolfd in deze tijd. De eerste lockdown afgelopen voorjaar was een schok, er gebeurde helemaal niks in een periode waarin het hier normaal altijd druk is. Maar nu zijn we optimistisch, er komt een zomer aan, meer mensen zijn gaan golfen dus…

Hoe bereik je je klanten?

Sinds het ‘click en collect’ is toegestaan mogen mensen spullen af komen halen die ze van te voren bestellen. We hebben geen webshop maar we noemen het onze appshop: mensen kunnen appen, bellen, mailen wat ze nodig hebben, we zetten het klaar, sturen een tikkie of een betaalverzoek en ze kunnen het hier in Noordwijk dan afhalen. Op verzoek sturen we het ook op met Postnl.
Zo weten veel vaste klanten ons te vinden, die bellen, vragen vaak eerst hoe het gaat, dat doet goed. De betrokkenheid is groot. Veel mensen gaan bewuster lokaal kopen, ze willen dat je er na de lockdown ook nog bent. Nu krijgen we bestellingen voor tee’s, ballen en handschoentjes maar ook voor een nieuwe tas of die fijne broek in een andere kleur.

Hoe gaat het met de leveranciers, denken ze een beetje met jullie mee?

De leveringen uit Engeland waren een drama, na de Brexit in januari. Het papierwerk aan de andere kant van het kanaal was niet in orde, dus kregen we niks binnen. Dat begint nu wel weer op gang te komen. Over het algemeen denken leveranciers goed met ons mee, ze vragen nu of we er al aan toe zijn dat er geleverd wordt en of we eventueel uitstel van betaling nodig hebben. Op sommige producten zit ook nog wat Corona-vertraging dus we kregen wel minder binnen dan anders in februari.

Biedt deze tijd ook mogelijkheden?

Ja, we hebben nu ook klanten van verder weg die ons appen als ze iets nodig hebben, dan sturen we het op of ze rijden een keertje langs. Verder hebben we de tijd dat de winkel dicht was goed benut om de voorraad en de administratie op orde te brengen. Ook de winkel en de kassa-balie zijn nu extra opgeruimd en we hebben veel ingekocht dus als we straks weer open mogen zijn we er helemaal klaar voor.

Hoe kunnen de golfers van Rozenstein jullie nog tegemoet komen in deze stille periode?

Vanaf woensdag 3 maart is onze golfshop geopend voor het winkelen op afspraak. U kunt ons vanaf heden bellen voor een afspraak. U krijgt van ons een tijd en tijdsblok waarin u bij ons binnen mag zijn volgens de huidige Corona maatregelen.

Jaap en Leonie, dank voor dit openhartige gesprek. Goed om te zien dat jullie het nieuwe golfseizoen optimistisch tegemoet gaan met een mooi en aantrekkelijk golfassortiment. Hopelijk tot gauw in Noordwijk!

Winkelen op afspraak: Ted’s Golfshop is bereikbaar via:
Jaap Laan: 06 42140167
Leonie van der Lans: 06 53480155