Extra coronamaatregelen

vrijdag 16 oktober 2020 12:54

Met de  aangekondigde verscherpte nieuwe maatregelen van het kabinet van 13 oktober, zullen ook de regels in en rond het clubhuis en op de golfbaan weer strenger moeten worden.

Hieronder de extra maatregelen die onmiddellijk van kracht zijn:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in het gedeelte van het clubhuis dat nog open is, de lockerruimte en de pro-ruimte.
  • De kleedkamers en dus ook de douches zijn gesloten. De sleutel voor toegang tot de kluisjes in de kleedkamers is op te halen bij de supervisor. Het is aan te raden om de spullen voorlopig elders te bewaren.
  • Op het terrein van Rozenstein in de buurt van het clubhuis geldt voor grote delen éénrichtingsverkeer. Volg daarom de pijlen en houd je aan de verkeersborden.
  • Toegang tot het golfterrein is voorbehouden aan diegenen die een gereserveerde starttijd hebben op naam, maximaal 15 minuten voor de gereserveerde starttijd. Als men gebruik wil maken van de oefenfaciliteiten is dit 30 minuten. Gebruik van de driving range is beperkt tot 20 minuten en alleen als er vrije matten zijn mag men zich daar ophouden, anders gebruik maken van de andere oefenfaciliteiten. Het gebruik van de oefen putting en pitching green is beperkt tot maximaal 4 personen tegelijkertijd. De par 3 baan mag alleen gelopen worden met flights van maximaal 2 personen. Als alle oefenfaciliteiten vol blijken te zijn, zal men Rozenstein moeten verlaten. Registratie bij aankomst bij de supervisor is verplicht bij het gebruik van de oefenfaciliteiten zonder een reservering om te spelen, ook als er een les is afgesproken.  Na het het oefenen of de les, moet iedereen het golfterrein zo spoedig mogelijk verlaten. Zitten op het terras is niet toegestaan.
  • Voor gebruik van de oefenfaciliteiten (P & P baan en drivingrange)  is inschrijven bij aankomst bij de supervisor noodzakelijk.
  • De groepsgrootte van trainingsgroepen bij leden ouder dan 17 jaar is beperkt tot maximaal 4.
  • Ook de jeugd onder 18 zal zich aan bovenstaande regels dienen te houden, daar de groepsgrootte buiten trainingen voor iedereen is beperkt tot 4.
  • Begeleiders, ouders, niet-spelende en niet-oefenende leden zijn helaas niet welkom op Rozenstein.

De harken in de bunkers worden – ook op advies van de NGF – weer verwijderd. De local rule met betrekking tot het plaatsen van de bal in de bunker, is weer van kracht (zie het informatiebord bij tee 1).

Alle andere maatregelen blijven onverkort van kracht. Dus houd 1,5 meter afstand, was regelmatig  je handen, nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten.

Wij willen er alles aan doen om een besmetting op Rozenstein te voorkomen.  Door het opvolgen van de nieuwe, strengere maatregelen kunnen we blijven golfen zolang dit door de overheid wordt toegestaan. Concluderend: Laten we nou gewoon doen wat hierboven gevraagd wordt. Het speelkwartiertje is voorbij gezien de vloedgolf van het virus die over ons heen komt.

Namens het bestuur
Geert Jan Mantel

Voorzitter